Bazsalikomos citrommousse torta

  • 2020.08.24.
  • 8

Hozzávalók :
22 cm-es tortaformáhoza piskótához- 300 g liszt- 1 csomag sütőpor- 1 csipet só- 100 ml olaj- 180 ml natúr joghurt- 20 db bazsalikomlevél- 4 tojás- 165 g cukor- 1 ( nagyobbacska ) citrom lereszelt héjaa mousse-hoz- 150 g cukor- 0,5 dl víz- 80 g tojásfehérje- 2 csapott ek. őrölt zselatin- kb. 2-3 ( 1,8 dl ) citrom leve- 2 citrom reszelt héja- 2,5 dl habtejszín- 1-2 csepp sárga ételfesték ( gél )Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A bazsalikomleveleket az olaj felével leturmixolom, majd a többi hozzávalóval egy tálban csomómentesre kikeverem. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítom és 180 fokon készre sütöm. Tűpróba ! Hagyom hűlni a piskótát, majd vízszintesen félbevágom. Az alsó lapot a formában hagyom, a másikra most nincs szükség.A habhoz a tejszínt kemény habbá verem.A tojásfehérjét egy csipet sóval majdnem teljesen keményre verem, majd a cukorból és a vízből főzött, de már langyos sziruppal tovább habosítom, amíg kemény és fényes nem lesz.A zselatint beáztatom 3-4 ek citromlébe. A többi gyümölcslét a citromhéjjal felmelegítem, majd feloldom benne a megduzzadt zselét. A citromos zselét hozzáadom a tojáshabhoz, majd a tejszínt is belekeverem. Belecseppentem az ételfestéket, és óvatosan elkeverem.A habot a piskótalapra simítom és pár órára, vagy akár egy éjszakára a hűtőben pihentetem, amíg megdermed a krém.Szeletekre vágva, bazsalikommal díszítve kínálom.Jó étvágyat !