Habos epertorta

  • 2020.07.08.
  • 4

Hozzávalók :
a piskótához- 4 tojás- 8 dkg cukor- 10 dkg liszt- 2 ek. olaja habhoz- 20 dkg eper- 10 dkg cukor ( függ az eper édességétől )- 1 csomag eperpuding- 0,5 + 0,5 dl víz- 1,5 dl tejszín + 1 zacskó habfixáló- 1 csomag bourbon vaníliás cukor- 1 tk. reszelt citromhéja tetejére-
eper coulistovábbá- kb. 15-20 dkg eper feldarabolvaElkészítés :
A habhoz botturmixszal pürésítem az epret 5 dkg cukorral és a citromhéjjal, majd egy lábosba öntve, a maradék cukorral és 0,5 dl
vizet hozzáadva felforralom. A pudingport 0,5 dl vízben csomómentesre kikeverem, majd besűrítem az epret vele. Ha kész, egy lapos tányérra kanalazom és frissentartó
fóliával befedem. Hűvös - nem hideg - helyen hagyom kihűlni. A tejszínt kemény habbá verem a fixálóval, majd összeforgatom az epres pudinggal, hogy homogén, habos krémet kapjak. Felhasználásig a hűtőben pihentetem.Előmelegítem a sütőt.A piskótához egy tálban a cukorral habosra verem a tojásokat, majd hozzáadom az olajat és beleszitálom a lisztet. Spatulával óvatosan kikeverem. majd sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába simítom a masszát, amit készre sütök. Tűpróba ! Rácsra téve hagyom hűlni, majd vízszintesen 3 részre vágom.
A torta összeállításánál az egyik piskótalapot megkenem habos krémmel, rászórok a darabolt eperből, majd befedem a következő lappal. Azt is megkenem az epres habbal, rádobálgatok a vágott gyümölcsből, majd befedem az utolsó piskótával. Bevonom a tetejét krémmel, majd eper coulis-t kanalazok, simítok a tetejére.Friss eperrel díszítve, szeletekre vágva kínálom.
Jó étvágyat !