Dupla csokis tekercs

  • 2019.09.23.
  • 6

Hozzávalók :
a süti alaphoz- 40 dkg liszt- 1 tk. szódabikarbóna- 2 csomag vaníliás cukor- 5 dkg kakaópor ( cukrozatlan )- 1,5 dl olaj ( 10 ek. )- 20 dkg nádcukor- 50 dkg 20% -os tejföl vagy görög joghurt ( lehet fele-fele arányban is )- 2 tojás- 1/2 fiola kingston vagy jamaicai rumaroma- 15 dkg aprított étcsokia krémhez- 1 csomag fehér csokis pudingpor- 3,5 dl tej- 5 dkg cukor- 10 dkg fehér csoki- 25 dkg mascarponetovábbá- tejszín- cukrozott kakaó ( pl. Nesquick )Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A krémhez 2,5 dl tejet felforralok a cukorral, majd besűrítem a maradék tejben, csomómentesen kikevert pudingporral. A fehér csokit beletördelem a forró pudingba és alaposan elkeverem, hogy felolvadjon. Ha a krém langyosra hűlt, kihabosítom a krémsajttal.A süti hozzávalóit egy tálban csomómentesre kikeverem, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom. 180 fokon készre sütöm. Tűpróba ! Ha a süti megsült, rácson hagyom kihűlni.A sütit elmorzsolom egy tálba, ízlés szerint cukrozott kakaót adok hozzá, majd annyi tejszín, hogy egy ne túl puha, de jól formázható masszát kapjak. A masszát két fólia között kinyújtom, megkenem a krémmel, majd feltekerem. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, majd szeletekre vágva kínálom.Jó étvágyat !