Barackos mézes krémes torta

  • 2019.09.19.
  • 4

Hozzávalók:
a tésztához- 66 dkg liszt- 2 tk. szódabikarbóna- 2 ek. mézeskalács fűszerkeverék- 10 dkg nádcukor- 20 dkg méz- 4 tojás- 4 ek. víz- 6 ek. olaj- csipet sóa krémhez- 8 dl tej- 8 dkg cukor- 2 zacskó vaníliás pudingpor- 20 dkg vaj- 3 ek. porcukortovábbá, a díszítéshez- 1 üveg ( házi ) sárgabaracklekvár- 1 doboz konzerv őszibarack- 20 dkg étcsokoládé- szeletelt mandula- mézes gabonakarikaElkészítés :Előmelegítem a sütőt.Kikeverem a nedves hozzávalókat ( méz, tojás, víz, olaj ) a cukorral, majd hozzáadom a szárazakat ( liszt, szódabikarbóna, fűszer ). Összegyúrom, majd lisztezett munkafelületen 4 db. 26 cm-es kört vágok ki a tésztából, amit egyenként sütőpapírral bélelt tepsibe teszek, és 180 fokon aranybarnára sütöm. Rácson hagyom kihűlni.A krémhez felforralok 6,5 dl tejet a cukorral, majd besűrítem a maradék tejben, csomómentesre kikevert pudingporral. Ha kész, egy tálba kanalazom, és fóliával befedve hagyom kihűlni. A vajat a porcukorral kihabosítom, majd hozzákeverem a pudingot.A barackbefőttet lecsöpögtetem. A gyümölcsöt kb. 5 cm-es pogácsaszaggató formával kivágom, majd papírtörlővel szárazra törölgetem. A barackok tetejére vízgőzön megolvasztott kb. 5 dkg csokival méhecskét rajzolok, majd a mandulából szárnyacskákat tűzök beléjük.A levágott barackdarabokat apróra vágom és egy tálba teszem.Egy 26 cm-es tortaforma alját és oldalát is kibélelem sütőpapírral, majd belehelyezek egy mézes lapot. Megkenem a lekvárral, majd a krém 1/4-ével, megszórom az aprított barackkal és erre jöhet a következő mézes lap. Megint lekvár, krém és gyümölcsdarabok. Még egy réteget megcsinálok ugyanilyen módon, majd a tetejére jön az utolsó tortalap. Hagyom egy éjszakát bepuhulni, összeérni a tortát.Másnap a maradék krémmel megkenem a torta oldalát is, majd az olvasztott csokival bevonom a tetejét. Díszítem a méhecskékkel, krémrózsával. Az oldalába mézes karikát nyomkodok.Jó étvágyat !