Kókuszos répatorta

  • 2019.04.23.
  • 9

Hozzávalók :
18 cm-es formáhoza répatortához- 10 dkg reszelt sárgarépa- 7 dkg nádcukor- 1 csomag vaníliás cukor- 1 ek. méz- 1 tojás- 4 ek.
olaj- 10 dkg liszt- 1/2 tk. szódabikarbóna- 3,5 dkg darált dió- csipet só- 1/2 tk. gyömbérpora kókuszkrémhez- 1 zacskó fehér csokis pudingpor- 3,5 dl kókusztej- 25 dkg mascarpone- 10 dkg kókuszreszelék- 5 dkg cukor- 1 tojássárga- 10 dkg fehér csokiElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.Egy tálba mérem a répát, a cukrokat, a mézet, az olajat, a tojást. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a szárazanyagokat ( liszt, szódab., gyömbér, dió és a só ). Sütőpapírral bélelt, 18 cm-es tortaformába simítom a masszát, majd aranybarnára sütöm. Tűpróba ! Rácson hagyom kihűlni.A krémhez 3 dl tejet a cukorral és 6 dkg kókuszreszelékkel felforralok, majd besűrítem a maradék tejben kikevert tojássárga és pudingpor keverékével. Forrón beletördelem a fehér csokit, majd alaposan kikeverem. Egy tálra kanalazom a csokis-kókuszos pudingot, letakarom frissentartó fóliával, és ha langyosra hűlt, kézi robotgéppel kikeverem a mascarpone-val.A kihűlt tortalapot vízszintesen félbevágom, a tortaformába rakom, majd megkenem a krém felével. Ráhelyezem a másik lapot, majd bevonom a tortát a maradék krémmel, kivéve 2-3 ek.-nyit.Hagyom hűtőben hűlni 2-3 órát, majd a tortaformát eltávolítva bekenem a maradék krémmel az oldalát, amit száraz serpenyőben megpirított kókuszreszelékkel panírozok. Jó étvágyat !