Kókuszos-epres brownie torta

  • 2018.05.15.
  • 3

Hozzávalók :
24-26 cm-es tortáhoza brownie-hoz- 15 dkg vaj- 17 dkg nádcukor- 2 csomag vaníliás cukor- 8 dkg kakaópor- 6,5 dkg darált dió- 3 tojás- 2 ek. rum ( elhagyható )az epres réteghez- 15 dkg eper- eperlekvára kókuszos panna cotta-moussehoz- 4 dl kókusztej- kb. 12 g őrölt zselatin ( 1 púpos ek. )- 3-4 ek. kókuszreszelék- 3 ek. cukor ( ízlés szerint a cukor, ki mennyire szeretné édesnek, nekem ennyi elég volt )- 2,5 dl tejszín- 2 dl-nyi, 1/2 csomag vaníliás cukorral felvert tejszínhab- kókuszaroma ( opcionális )a tetejére, díszítésnek- 10-13 dkg étcsoki- Raffaello bonbon- eper- kókuszreszelékElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A tortalaphoz a vajat a cukrokkal és a kakaóporral alacsony hőfokon, pár percig melegítem, amíg a vaj és a cukor felolvad. Ekkor leveszem a tűzről és beleütöm a tojásokat. Alaposan kikeverem, majd mehet hozzá a dió is. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítom a masszát, majd készre sütöm. Tűpróba ! Hagyom langyosra hűlni a brownie-t.az epret kicsumázom, feldarabolom, majd a lekvárban enyhén megpárolom.A mousse-hoz a zselatint felöntöm 0,5 dl hideg vízzel és hagyom, hogy beduzzadjon. A kókusztejhez hozzáadom a reszeléket, a cukrot, majd meglangyosítom, hogy a cukor felolvadjon. Ezután feloldom benne a megduzzadt zselatint és hozzáöntöm a tejszínt. Alaposan elkeverem, majd óvatosan beleforgatom a felvert tejszínhabot.A dermedő habot az előzőleg az epres lekvárral megkent brownie-ra kanalazom, majd hagyom 4-5 órát a hűtőben dermedni.Tálaláskor a vízgőzön felolvasztott csokival lecsurgatom a szélét, majd a közepére is mintákat rajzolok. Kirakosgatom a kókuszos bonbonnal majd díszítem az eperrel.Jó étvágyat !