Gesztenyés-meggyes muffin

  • 2013.07.09.
  • 6

Hozzávalók:20 dkg liszt25 dkg gesztenyemassza5 dkg cukorfél cs sütőpor1 tojás5 dkg olvasztott margarin1,5 dl tejegy jó marék meggyElkészítés:A tojás a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tejet és a felolvasztott margarint.Ehhez jön a sütőporral elkevert liszt, ezután belereszeljük a félig kiolvasztott gesztenyepürét.Nekem a meggy is fagyasztott volt, félig kiengedett állapotban mindegyiket 4-5 darabba vágtam és hozzákevertem a masszához.Muffinkapszlikba tesszük és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 30 perc).A tészta nehezebb a gesztenyétől és a meggytől, kicsit odaragad a muffinpapírokhoz.Forrás:
http://www.mindmegette.hu/gesztenyes-meggyes-muffin.recept