Kukoricás-tejszínes csirkemell leves paprikával

  • 2022.01.19.
  • 5

Hozzávalók:2 csirkemellfilé apró kockákra darabolva2 EK vaj1 közepes vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 EK liszt1 db kaliforniai paprika
1 liter szárnyas alaplé2 db krumpli1 babérlevél1 doboz konzervkukorica200 ml tejszín
sóborsbacon /sonkakockákújhagymakarikákA csirkemellkockákat megpirongattam a vajon, hozzáadtam a felaprított vöröshagymát és a fokhagymát. Picit hagytam pirulni, megszórtam a liszttel majd hozzáöntöttem a kukoricát és az apróra kockázott paprikát is. Sóztam, borsoztam majd felöntöttem a húslevessel, hozzáadtam a felkockázott krumplit és hagytam rotyogni jó 20 percet. Ekkor hozzátettem - tejszín hiányában egy jó nagy kanál mascarponét, elkevertem és a pirított sonkakockákkal és hagymaszeletkékkel tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!