Nokedli gombaszósszal

  • 2021.04.08.
  • 5


Ismét egy húsmentes és egyszerü, gyorsan elkészíthetö étel.
A nokedlihez 50 dkg réteslisztet elkeverek 450 ml vízzel, 3 tojással és egy kk sóval. Hagyom állni, közben felforralom a vizet, kikészítek egy nagyobb serpenyöt és benne megolvasztok 10 dkg vajat.
A gombaszószhoz felkockázok egy nagyobbacska hagymát, megpirítom és hozzácsapom a doboz megpucolt és felszeletelt gombát. (Lehet konzervgomba is, úgy még gyorsabb) Picit megpirongatom, sózom, borsozom. Felöntöm 1 dl tejszínnel - ez a mienk most zabtejszínnel készült. Belenyomok 1 kis gerezd fokhagymát is és hagyom összerottyanni.
Ha felforr a víz, nokedliszaggatóval belecsepegtetem a nokedliket, ami feljön a víz színére, kész is van.
A kihalászott kész nokedliket a vajban megforgatom. A gombaszószra még egy kis snidlinget is csipkedtem.