Hunor szelet

  • 2021.03.21.
  • 7


Negyedik unokám ,Hunorka érkezésének tiszteletére született ,és a munkahelyemen a kollégáknak
készült ez a sütike.A tésztáját a csíkos süti
mákos része inspirálta,a krémje finom citromos.Hozzávalók az alsó es a legfelső tésztához: 28x36 cm tepsihez-3 db tojás-15 evőkanál cukor-15 evőkanál liszt-4,5 dl tejföl-3 mokkáskanál szódabikarbóna-5 evőkanál darált mák( csak ennyi)A középső mákos tésztához-1 db tojás-5 evőkanál cukor-5 evőkanál liszt-1,5 dl tejföl-1 mokkáskanál szódabikarbóna5 evőkanál darált mákKrémhez:-500 g mascarpone-500 ml Hulala-200 g porcukor2 db citrom héja és leveElkészítése:Az alsó-felső tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral,majd hozzáadjuk a tejfölt,és beleszitáljuk a
szódás lisztet.Középmeleg sütőben kb 25 perc alatt megsütjük...sütőfüggő..figyeljük!!A középső "sötétmákos" résznél ugyanügy járunk el.de a sütési idő lerövidül kb 10 percre.Amíg a kisült lapok hülnek,elkészítjük a krémet.A mascarponét beletesszük egy mixertálba,és kikevertetjük
a porcukorral,majd belereszeljük a citrom
héját,és belecsorgatjuk a kifacsart levét is.Fokozatosan öntjük hozzá a hulalát, de ne a legnagyobb fokozaton járassuk a gépet.A "kevésbé mákos lapot" kettévágjuk,az egyik felére a citromos krémnek az egyharmadát
rákenjük,majd a vékony "nagyon mákos"lapot rátesszük.Itt ha van valakinek igazi házibarack lekvárja
megkenheti,de ez csak egy kis plussz,el is maradhat.Ha nincs lekvár a megmaradt krém felét
rákenjük,és a tészta másik felével beborítjuk.Ha tesztek lekvárt nem fontos a krém,több jut a
tetejére,amit habzsákból töltünk rá,miután állt egy két órát és felszeleteltük.Díszíthetjük !!!