~ MÉZESKALÁCSOS RÉNSZARVAS LINZER ~

  • 2021.12.02.
  • 1


»HOZZÁVALÓK« kb 15 db
Tészta :- 30 dkg liszt- csipet só- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék- 10 dkg porcukor- 20 dkg hideg vaj / margarin- 1 tojássárgája- áfonyalekvárdíszítés :- 5 dkg étcsokoládé , piros cukordrazsé ( m&m' s )
A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a fűszerkeveréket, majd az ujjbegyünkkel elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk, majd fóliába tekerjük és legalább 60 percig hűtőben pihentetjük.
A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, a tésztát kb 5 mm - es vastagságúra kinyújtjuk és 6 - 7 cm - es kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb 10 perc alatt megsütjük, a még meleg korongokat
1 - 1 tk lekvárral összeragasztjuk.
A gőz felett megolvasztott csokoládét kislyukú habcsővel ellátott habzsákba töltjük és megrajzoljuk a szarvas szemét, agancsát, orrát mire egy - egy drazsét ragasztunk.