~ DIÓS PATKÓ ~

  • 2021.12.17.
  • 0


»HOZZÁVALÓK« kb 32 db
- 30 dkg liszt,
3 ek porcukor- 10 dkg vaj, 10 dkg zsír vagy vaj, csipet só- 1 tojássárgája, 2 - 3 ek tejföltetejére :- 1 tojásfehérje, 10 dkg durvára őrölt dió- 3 ek cukor,
1 tasak vaníliás cukorA tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, majd fóliába tekerjük és 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát kb 4 mm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval, 2 * 15 cm - es csíkokra vágjuk.A tetejét lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk a cukrokkal összekevert dióval. A tésztacsíkokat egy őzgerincforma hátuljára rakosgatjuk ( 1 formára kb 8 db - ot ), a formát egy tepsire helyezzük és 180 °C ra melegített sütőben, kb 15 pec alatt megsütjük.
A patkókat porcukorral megszórva kínáljuk.