~ BÉKEBELI HABROLÓ ~

  • 2021.12.01.
  • 6


»HOZZÁVALÓK« - kb 15 db
Tészta :- 30 dkg liszt, 20 dkg vaj / margarin- 1 kk só, 2 ek fehérbor, kb 3 - 4 ek tejföl
- 1 tojás - a kenéshezTöltelék :- 3 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 2 ek porcukorA tésztához a lisztben elvegyítjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a bort és annyi tejfölt hogy összeálljon a tészta. Ezután fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.A sütőt 180 °C - ra melegítjük, a roló formákat beolajozzuk. A tésztát enyhén lisztezett felületen kb 30 * 40 cm - es nagyságúra kinyújtjuk, lekenjük tojással és egy pizzavágóval a keskenyebbik felét 2 cm - es csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat feltekerjük a formára és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd halványsárgára sütjük.

Ha a rolók megsültek, hagyjuk a formán langyosra hűlni, majd óvatosan lehúzzuk róla. A tejszínt
a cukrokkal habbá verjük, nyomózsákba szedjük és betöltjük vele a rolókat. Másnap a lefinomabb.