~ RICOTTÁS CSOKIS CSIGA ~

  • 2021.11.10.
  • 6


»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 35 dkg liszt- 2 dkg friss élesztő- 2 ek porcukor- 5 dkg lágy vaj- 1 tojássárgája + 1 a kenéshez- csipet só- langyos tej ( kb 2 dl )töltelék :- 25 dkg krémes ricotta , 2 tasak vaníliás cukor- 1 ek vaníliás pudingpor ( főzős )- 3 - 4 ek csokoládécseppAz élesztőt 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a felfutott élesztőt, a vajat, a tojássárgáját és annyi tejet, hogy ruganyos lágyabb tésztát kapjunk. Jól kidagasztjuk és konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.
A ricottát a cukorral és a pudingporral kikeverjük.Ha a tészta megkelt, mégegyszer átgyúrjuk és enyhén lisztes felületen kb 35 * 25 cm - es nagyságúra kinyújtjuk. Elkenjük rajta a ricottás krémet, megszórjuk csokoládéval és a hosszabbik oldala mentén feltekerjük.
A tekercsből kb 2 cm - es szeleteket vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A csigák széleit lekenjük tojássárgájával és addig kelesztjük amíg a sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, majd szép aranysárgára sütjük.