~ HÓLABDATEKERCS ~

  • 2021.11.30.
  • 0


»HOZZÁVALÓK«Piskóta :
- 4 tojás
- 12 dkg porcukor- 12 dkg liszt- 10 g kakaópor- 6 g sütőpor- 60 ml víz- csipet sóKrém :- 5 dl tej- 1 , 5 tasak vaníliás pudingpor- 10 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz- 10 dkg porcukor- 1 tasak vaníliás cukor- 10 dkg vajtetejére :
- olvasztott csokoládéA sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 30 * 28 cm - es tepsit kibélelünk sütőpapíral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, majd ha már félig felverődött, tovább verve két részletben hozzászórjuk a cukrot. Ezután hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral, kakaóval átszitált lisztet, végül a vizet is.
A masszát a tepsibe simítjuk és kb 12 perc alatt megsütjük. Ha a piskóta megsült egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, még melegen hozzákeverünk 5 dkg kókuszreszeléket és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a kókuszos pudingot. A krém kb 3 / 4 - ével betöltjük a piskótát és szorosan visszatekerjük. A maradék krémmel körbekenjük a tekercset úgy, hogy a tetején kb 4 - 5 cm széles részt
üresen hagyunk majd a krémmel bekent piskótát
megszórjuk kókuszreszelékkel.
Az üresen hagyott részre csokoládét kenünk és 2 - 3 órára hűtőbe tesszük.

Címkék

Karácsony Puding