~ PARADICSOMOS FOCACCIA ~

  • 2021.08.04.
  • 4


»HOZZÁVALÓK«- 40 dkg liszt- 2 dkg friss élesztő- 1 / 2 ek só- 2 gerezd fokhagyma- 3 ek olívaolaj- 1 kk cukor- kb 2 , 5 dl langyos víz- 1 tk szárított oregano- 4 - 5 db olajban eltett paradicsomtetejére :- koktélparadicsom- durva szemű tengeri só- szárított oreganó, friss rozmaring- olívaolajEgy tálkába belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, 50 ml langyos vizet és hagyjuk felfutni.A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott aszalt paradicsomot, abból az olajból amiben van a paradicsom, a felfutott élesztőt és a vizet. Az egészet lágy tésztává dagasztjuk és olajjal kikent tálban, a duplájára kelesztjük.Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, bekenjük olajjal és a megkelt tésztát a tenyerünkkel belelapogatjuk, belenyomkodjuk a koktélparadicsom szeleteket, megszórjuk fűszerekkel és gazdagon meglocsoljuk az aszalt paradicsom olajával. 30 percig kelesztés után, megszórjuk durva szemű sóval és 220 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük. ( kb 20 perc )