~ SOKKÁS - SAJTOS MEDVEHAGYMÁS HOLDACSKÁK ~

  • 2021.04.07.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«
Tészta :- 40 dkg liszt- 2 dkg friss élesztő ( felfuttatva )- 1 / 2 ek só- 1 tojássárgája- 3 dkg olvasztott vaj- kb 2 dl langyos tej
Töltelék :- 1 natúr tömlős sajt- kb 15 dkg főtt sonka ( maradék húsvéti )
- 1 csokor medvehagyma- só, bors - ízlés szerint- 1 tojásfehérjetetejére : - 1 tojás, köménymagA tészta hozzávalóiból ruganyos tésztát dagasztunk, majd a duplájára kelesztjük.A töltelékhez a sonkát és a medvehagymát finomra aprítjuk, majd összekeverjük a sajttal és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.Ha a tészta megkelt
3 mm - es nagyságúra kinyújtjuk és 10 cm - es átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A korongok széleit lekenjük tojásfehérjével és mindegyik közepére 1 - 1 kiskanál tölteléket teszünk, ezután a félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk.
A holdacskákat sütőpapírral bélet tepsibe helyezzük, a tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk köménnyel. 20 perc kelesztés után 180 °C - on szép pirosra sütjük.