~ HUMMUSZ ~

  • 2021.04.25.
  • 7


»HOZZÁVALÓK«- 10 dkg szezámmag- 1 csicseriborsó konzerv ( 400 g )- 1 gerezd fokhagyma- 1 tk őrölt római kömény- 1 / 2 citrom leve- kb 2 dl olívaolaj- só, borsTahini : Egy száraz serpenyőben zsemleszínűre pirítjuk a szezámmagot, majd egy kávédarálóval
olívaolaj hozzáadásával homogén - paszta - állagúra daráljuk.A leszűrt csicseriborsót egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a citrom levét, 2 ek tahini pasztát kb 1 , 5 dl olajat és az egészet krémes állagúra turmixoljuk. Ezután ízlés szerint ízesítjük. Pirospaprikával megszórva, pirítóssal házi pitával fogyasztjuk.