~ SAJTKRÉMES KARFIOLTEKERCS ~

  • 2021.02.20.
  • 4


»HOZZÁVALÓK«Tekercs :- 50 dkg karfiol- 10 dkg reszelt sajt- 3 tojás- só, bors - ízlés szerinttöltelék :- 30 dkg natúr sajtkrém ( tömlős )
- 15 dkg reszelt sajt - ízlés szerint
- 1 / 2 - 1 / 2 sárga és piros kalifornia paprika- 1 csokor petrezselyem- só, bors
A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy gáztepsit ( kb 30 * 40 cm ) kibélelünk sütőpapírral. A karfiol rózsáit késes aprítóba tesszük és morzsás állagúra aprírjuk, majd hozzáadjuk a sajtot a tojásokat, ízesítjük és alaposan összekeverjük. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 25 perc alatt megsütjük.
A megsült tésztát deszkára borítjuk és kihűtjük.A töltelékhez a sajtokat összekeverjük, ízesítjük majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, a finomra aprított petrezselymet és egyenletesen elkenjük a tésztán. A sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük és hűtőben pár órán - vagy egy éjszakán át dermesztjük.