~ TIRAMISU MARSALA BOROS MÁLNAPÜRÉVEL

  • 2020.12.19.
  • 6


»HOZZÁVALÓK« - 5 adag
- 2 tojás- 10 dkg porcukor- 25 dkg mascarpone1 , 5 dl presszó kávé- pár darab babapiskóta- kakaópor - a szóráshozmálnapüré :- 25 dkg fagyos málna ( lehet friss )- 1 tk citromlé- 10 dkg cukor- 50 ml marsala likőrborA tiramisuhoz, a tojást kétfelé választjuk a tojássárgákat a cukorral egy hőálló tálba tesszük és gőz felett sűrű, habos krémmé verjük. Ezután összedolgozzuk a krémsajttal és hozzáforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.Tetszőleges szilikon formát kiöblítünk vízzel, a
piskótát megmártjuk a kávéban és a formába rétegezzük a krémmel. Hűtőben 3 - 4 órán át - de legjobb egy éjszaka - dermesztjük.
A málnát a cukorral, citromlével egy lábasba tesszük és kb 15 percig főzzük, ezután egy szitán átpasszírozzok, majd visszateszük a lábasba és hozzáöntjük a likőrbort. Alacsony lángon püré állagúra visszaforraljuk.A tiramisut a formákból tányérra borítjuk, megszórjuk kakaóporral és a málnapürével kínáljuk.