~ KRÉMES LINZERSZELET ~

  • 2020.09.16.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 20 dkg liszt- 5 dkg darált dió- 1 ek kakaópor- 15 dkg hideg vaj- 5 dkg porcukor- csipet só- 1 tojássárgája- 1 kk sütőpor- 1 - 2 ek hideg víz - szükség eseténtöltelék :- kb 30 dkg málna
vagy erdei gyümölcslekvárkrém :- 1 tasak tejszín ízű pudingpor- 3 dl tej- 18 dkg vaj- 15 dkg porcukorA tésztához a száraz hozzávalókat öszevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal.A tésztát 3 részre osztjuk és kb 15 * 30 cm - es nagyságú lapokká nyújtjuk. A lapokat
sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és
180 °C - ra melegített sütőben, kb 8 - 10 perc alatt megsütjük.A kihűlt tésztát betöltjük a lekvárral, a tetejét is vékonyan megkenjük, majd rásimítjuk a krémet. A tetejét megszórjuk darált dióval és egy éjszakán át pihentetjük.

Címkék

Linzer Lekvár Puding