~ ZABOS BABKROKETT PARADICSOMMÁRTÁSBAN ~

  • 2020.06.08.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«- 2 doboz Borlotti babkonzerv
- 1 - 2 gerezd fokhagyma- 1 kis fej vöröshagyma-
1 tojás- 1 ek sűrített paradicsom- só, bors, petrezselyem- kb 2 ek apró zabpehely + a forgatáshozparadicsommártás :- 1 vöröshagyma- 1 gerezd fokhagyma- 1 ü passáta 0 , 7 dl ( paszírozott paradicsom )
- só, bors, cukor- 2 ek olívaolajA babot a levétől lecsepegtetjük, majd egy villával összetörjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott hagymát, a petrezselymet, a sűrített paradicsomot, majd ízesítjük sóval és borssal. Ezután annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk és legalább 60 percig hűtőben pihentetjük.A paradicsommártáshoz
a felhevített olajon megdinsztetlejük a finomra vágott hagymát, majd
ráöntjük a paradicsomlét, ízesítjük és kb 5 percig forraljuk.
A babos masszából kb 15 db krokettet formázunk, zabpehelybe forgatjuk és forró, bő olajban kisütjük.