~ PARADICSOMOS FOCACCIA ~

  • 2020.06.05.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 25 dkg liszt- 15 dkg fehér tönkölyliszt- 10 dkg főtt burgonya- 2 dkg friss élesztő- 10 g só- 50 ml olívaolaj- 1 csipet cukor- langyos víztetejére :- 1 hámozott paradicsomkonzerv ( egész )- 2 ek olívaolaj- 1- 1 tk
szárított kakukkfű és oregano- sóAz élesztőt 1 dl langyos, cukros víz keverékében felfuttatjuk. A liszteket egy tálba szitáljuk, összevegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olívaolajat és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk és a duplájára kelesztjük.Egy 26 cm - es kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a kezünkkel belelapogatjuk a tésztát, ujjunkal pár helyen benyomkodjuk, majd elehelyezzük rajta a levétől lecsepegtetett paradicsomot, megszórjuk sóval, fűszerekkel és meglocsoljuk olajjal. Addig kelesztjük amíg a sütő 200 °C - ra melegszik, majd kb 35 perc alatt megsütjük.