~ HALFILÉ RIZSLISZTES NAPRAFORGÓS BUNDÁBAN, CSICSÓKAPÜRÉVEL ~

  • 2019.12.17.
  • 8

»HOZZÁVALÓK« - 4 személyre- 50 dkg ( fagyasztott ) tengeri halfilé- 1 bögre rizsliszt- 10 dkg Gm sótlan napraforgómag ( pl :
https://mentesbolt.dietabc.hu/aru/brand/naturbit-napraforgomag-250g/
)
- 2 - 3 db tojás- só- tej
csicsókapüré :- kb 70 dkg
csicsóka- 10 dkg vaj- kevés forró tej- sóA napraforgómagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk majd egy mozsárban durvára törjük és összekeverjük a rizsliszttel.A kiengedett halat 1 órán át tejben áztatjuk, majd egy papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet és mindkét oldalát besózzuk, ezután megforgatjuk a napraforgós lisztes keverékbe, majd tojásba és ismét a napraforgós lisztes keverékbe forgatjuk.
A halszeleteket bő, forró olajban kisütjük.
A püréhez meghámozzuk a csicsókát, majd karikára vágva enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonyanyomót áttörjük,
hozzákeverjük a vajat, a tejet és ízlés szerint megsózzuk. Azonnal a frissen kisült hallal tálaljuk.