~ SAJTOS TÖLTÖTT FASÍRT ~

  • 2019.11.03.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«- 70 dkg darált sertéshús- 1 száraz zsömle- 1 tojás- 1 fej vöröshagyma- 3 - 4 gerezd fokhagyma- 1 csokor petrezselyem- só, bors, őrölt pirospaprika
- kb 3 - 4 ek zsemlemorzsatöltelék :- 20 dkg natúr krémsajt- 20 dkg tejföl- 1 tojás- 1 ek aprított petrezselyem- só, bors- 20 dkg bacon szalonna- 5 db füstölt szeletelt sajttetejére :
- 5 db füstölt szeletelt sajt- 3 - 4 db tojás- sóA húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott, kinyomkodott zsömlét, a tojást, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet, a zsemlemorzsát , majd ízlés szerint fűszerezzük és alaposan összekeverjük. Ezután a
masszával kibélelünk egy sütőpapírral bélelt kb 12 * 30 cm - es formát és kirakjuk az alját füstölt sajttal.
A sajtot, a tejfölt és a tojást sima krémmé keverjük, ízesítjük és a formába simítjuk, erre baconszalonnát helyezünk és 180 °c - on 30 perc alatt elősütjük. A tetejére elhelyezzük a sajtot ráütjük a tojást, ( a tojásokat picit megsózzuk ) majd visszatoljuk a sütőbe és további 35 - 40 percig sütjük.