~ SAJTOS ASZALTPARADICSOMOS TORTA ~

  • 2019.08.13.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«- 3 tojás- 1 dl tej- 1 dl étolaj- 25 dkg liszt- 1 tasak szárított élesztő- 1 tk só- 1 tk kakukkfű- kb 6 dkg aszalt paradicsom- 5 dkg reszelt parmezántetejére :- 1 mozzarella- 2 db paradicsom- olívaolaj- kakukkfűEgy kb 20 cm - es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk és behintjük liszttel. A sütőt 180°C - ra előmelegítjük.A tojást egy villával felverjük, majd hozzákeverjük a tejet, az olajat, a felaprított aszalt paradicsomot, a sajtot, fűszerezzük és hozzáforgatjuk az élesztővel vegyített
lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 20 percig letakarva kelesztjük.
Azután betesszük a sütőbe 25 percre, majd utána a tetejét kirakjuk felszeletelt paradicsommal és lecsepegtetett mozzarella szeletekkel, megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk olívaolajjal. További 20 percig - tűpróbáig sütjük.