~ MANDULÁS NYUSZIKEKSZ ~

  • 2019.04.18.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«- 25 dkg liszt- 5 dkg darált mandula ( héjas )- 15 dkg vaj / margarin- 8 dkg porcukor- csipet só- 1 tojássárgája- 1 - 2 ek hideg víz- bármilyen lekvártetejére :- 10 dkg étcsokoládé- 50 ml tejszíndíszítés : rózsaszín fondant, fehér szórócukorA tésztához összevegyítjük a mandulát, a lisztet, a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Azután hozzáadjuk a tojássárgáját a vizet és az egészet összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és 1 órán át hűtőben pihentetjük.A tésztát enyhén lisztezett felületen kb 4 - 5 mm -
es vastagságúra kinyújtjuk, majd nyuszifej alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A felesleges tésztát ismét összegyúrjuk, kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 °C - os sütőben kb 10 - 12 perc alatt megsütjük. Ha a kekszek kihűltek, egyet - egyet lekvárral összeragasztunk.A csokoládét összemelegítjük a tejszínnel és megmártjuk benne a kekszek tetejét. Fondantból és a szórócukorból elkészítjük a nyuszi orrocskáját és a bajuszát.