~ PARADICSOMPÜRÉS CSOKIS KUGLÓF ~

  • 2014.01.20.
  • 2


Sütöttem már többféle süteményt, aminek a tésztájába kerültek zöldségek, úgymint cukkini, répa, cékla, burgonya - de paradicsom még nem.Ezt az egyszerű csokis kuglófot gazdagítottam paradicsompürével és már a nyers tészta is, igencsak pikáns ízű volt.
Sütés után pedig egy laza és könnyed tésztát kapunk, a paradicsom pedig utóízként jön elő, persze az ízvilága függ a püré minőségétől.Ötlet :
innen
- egy kicsit módosítva.
» HOZZÁVALÓK «-
4 tojás, 15 dkg cukor, 13 dkg liszt, 10 dkg olvasztott étcsokoládé, 2 dkg keserű kakaópor, 1 zacskó sütőpor, 80 ml olivaolaj, 1 dl paradicsompüré, 1 / 2 tk fahéj, csipet só
- A sütőt melegítsük elő 170 °C - ra.- A kuglófformát ( 1, 2 l - es )
vajazzuk és lisztezzük ki.- A tojást keverjük fehéredésig a cukorral, majd szitáljuk hozzá a lisztes kakaót, a sütőport és az őrölt fahéjat.- Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét és az olivaolajat.- Végül keverjük a masszához a paradicsompürét is.- Öntsük a formába és süssük kb 40 - 45 percig. ( Végezzünk tűpróbát )- Ha megsült, hagyjuk még a formában legalább 10 percig, majd borítsuk rácsra.- Ha kihűlt, csurgassunk a tetejére cukormázat.