Malibu csirke

  • 2020.08.16.
  • 8

Legkisebbikem ráéhezett a sajttal-sonkával töltött rántott húsra. Nekem viszont nem volt kedvem sokat pepecselni a töltögetéssel, meg izgulni, hogy kifolyik-e a sajt, ezért felajánlottam a "Malibu csirkét" helyette. Jó régen volt már ilyen, mostanában nem,
először egy nyaralásra indulásuk előtt készítettem, és akkor nagyon ízlett nekik. Az benne a legjobb, hogy olyan ízű, mintha sajttal-sonkával töltött rántott husi lenne, mégis sokkal egyszerűbb. Most a sonkát csíkokra vágva, a sajtot reszelve tettem a rántott csirkemell szeletek tetejére. A Malibu csirke mellett sima rántott csirkemell is készült biztos, ami biztos, köretnek tejföllel, natúr krémsajttal és reszelt trappista sajttal kikevert krumplipürét tálaltam mellé. Előtte csirke farrészekből, felsőcomb csontokból sok zöldséggel főzött leves volt az előétel, amihez külön főztem meg a csigatésztát.
A rántott csirkemell szeleteket tepsire sorakoztattam, elosztottam rajtuk a sonka csíkokat, rá a reszelt sajtot és 180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen addig sütöttem, míg a sajt megszínesedett a tetejükön.Isteni volt a sajtos-tejfölös krumplipürével.