Rizses-húsos zöldségleves

  • 2020.04.02.
  • 7










A maradékfelhasználás jegyében készült ez a jó kis leves. A tegnapi ebédről
maradt egy tálka csirkemell filével készült rizses hús. Senki nem kérte már vacsorára, így hűtőbe került.






Az éjjel kigondoltam, hogy főzök egy jó zöldséglevest a mai ebéd első fogásaként, és a maradék rizses hússal felturbózom. Főztem már rizses levest régebben, azt is szerette a család, pedig még hús sem volt benne. Úgy gondoltam a húsos változat is tetszeni fog.




Ma aztán egy kevés csirkezsíron megdinszteltem egy nagy sárgarépa és egy nagy petrezselyemgyökér felét, 1 kis fej hagymát, egy negyed zellert és pár szelet fagyasztott gombát, majd felöntöttem 1,5 liter vízzel, ízesítettem sóval, ételízesítővel, borssal és puhára főztem. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöttem a rizses húst, azzal is felforraltam és tálalhattam.




Második fogásnak spenótos tésztát készítettem. Aki akart, sajtot reszelhetett rá.