Puncsos-habos piskóta...

  • 2016.10.31.
  • 9













avagy egy nem túl jól sikerült piskóta megmentése.

Mama születésnapjára sütöttem eredetileg ezt a piskótát, ezt akartam betölteni oroszkrém tortának. De valahogy nem volt az igazi. kicsit berogyott körben az oldala a közepe meg beesett, pedig rendesen meg volt sülve. Szerintem ez a tortaformám meg van átkozva, mert az utóbbi időben nem sikerül vele szép piskótát sütni. A szív alakú szilikon formákkal ugyanaz a tészta gyönyörűen megsült. Na mindegy, azért ezt a piskótát se akartam kidobni. Már régóta nézegetem a puncs torta recepteket, mert nagyon kedvelem a puncsos dolgokat, de mindegyik olyan bonyolultnak és hosszadalmasnak tűnt. Most nem néztem receptet, csak improvizáltam, és mégis nagyon finom lett a puncsos töltelék, amit összekotyvasztottam, és nem utolsó sorban gyors is

.


Ezeket használtam hozzá:

A piskóta felső lapja, kis darabokra tépkedve, fél üveg meggybefőtt leve + a meggyszemek, fél üvegcse jamaicai rumaroma, 2 csomag vaníliás cukor, 3 nagy evőkanál vénusz sütőmargarin, 1-2 evőkanálnyi kakaópor.




A fenti anyagokat (a meggyszemek kivételével) villával addig kevergettem, míg egynemű, szaftos massza lett belőle. A piskóta alsó felére halmoztam és villával elegyengettem a masszát. Kiraktam meggybefőtt szemekkel, végül a tegnap Mama tortájából kimaradt krém és habbá vert hulala keverékét is rásimítottam. Ez olyan maradékeltüntetős piskóta lett, de isten bizony mondom, ízre bármilyen puncsos cuccal felveszi a versenyt, még akkor is, ha nem épp a legszebb. Érdemes kipróbálni ha egy nem jól sikerült piskótát kell élvezhetővé tenni.