Gnocchi házilag

  • 2016.06.09.
  • 4










Megint a maradékeltüntetés jegyében. Vasárnapról maradt ki egy kevés margarinnal és néhány csepp tejszínnel kikevert krumplipüré, ezt turmixoltam simára. Megmértem, 50 dkg volt. Ehhez ütöttem egy tojást, tettem hozzá 20-20 dkg rétes és finom lisztet. Összedolgoztam, rétes liszttel megszórt tiszta asztallapon jól összegyúrtam, aztán vékony hurkákat formáltam a tésztából és kb. 1 cm-es darabokra vágtam. Ugyancsak lisztezett asztalon a tésztadarabok mindkét oldalát megformáztam villával és tiszta tányéralátétre pakoltam.














(Jobb volt, mint egy merev vágódeszka, vagy egy tálca mert a széleket felhajtva erről könnyen a főzővízbe tudtam csúsztatni a gnocchikat.) A főzéshez 3 liter vizet forraltam 1,5 fehér műanyag kanál sóval és kevés olajjal. Amikor az összes gnocchi feljött a víz színére, még hagytam kb. 1 percig főni, majd leszűrtem, hideg vízzel leöblítettem, visszaraktam a főzőedénybe, pici olajat öntöttem ráés óvatosan elkevertem.




Hajszálvékonyra szelt csirkemellből készült kétféle mártással tálaltam.






Az egyiket mustáros csirkemellnek neveztem el, olyan volt, mint a már blogban szereplő Eszterházi csirkemell, csak most a citrom hiányzott belőle és a zöldségeket zöldséghámozóval vágtam hajszál vékonyra. Citrom nélkül is nagyon finom volt. Most csak erről készítettem fényképet, a gyerekekéről nem.








A gyerekeknek a csirkemellet csikóstokány módra készítettem el, mert nem szeretik a vadas ízvilágú ételeket. (Ebből a paradicsom maradt most ki és csak fél hegyes erős paprikát szeltem bele.)
Ízlett Nekik is az Ő változatuk, Legkisebbikem két tányérral evett meg legnagyobb örömömre.