Brokkolis-szalámis sült tészta

  • 2016.06.17.
  • 6








Megint egy maradékeltüntetős étel. A tegnapelőtti csípős-paradicsomos-tonhalas tésztához főztem meg egy csomag (50 dkg) szarvacska tésztát, de csak Legkisebbikem és én ettünk belőle, ezért a tészta kb. fele megmaradt. Ma ezt használtam fel az ebédhez.







Hozzávalók:


1 fej friss brokkoli (50 dkg) - szára megtisztítva, apróra vágva, a rózsák is egész kicsire szétszedve -, 1-2 evőkanálnyi olaj, 2-2,5 dl forró víz, 1 fehér műanyag kanál ételízesítő, fokhagyma granulátum, csilipor - ezek ízlés szerint -, egy 5 cm-es darab paprikás szalámivég szeletelés után apróra (kb. 1x1 cm) vágva -, kb. 25 dkg tésztából főtt tésztamaradék, kevés olaj a tepsi kikenéséhez, a habaráshoz: 3 egész nyers tojás, 2 evőkanál 20 %-os tejföl, pici só, a tetejére: kevés reszelt trappista sajt.








A megtisztított, felaprózott brokkolit kevés olajjal, ételízesítővel, fokhagyma granulátummal, csiliporral és vízzel főzni tettem a nagy fedeles SyderPan serpenyőmben. Amikor már csak kevés párolólé volt alatta, hozzáadtam a felaprított szalámit, és a főtt tészta maradékát, jól összesütöttem az egészet. Vékonyan kiolajozott kis tepsibe simítottam a keveréket, tojásból, tejfölből készült, kis sóval ízesített habarékot mixeltem rá, aztán még kevés trappista sajtot is reszeltem a tetejére és 200 fokra előmelegített sütőben gyorsan készre sütöttem. Nagyon finom lett!