Gulyásleves marhapörkölt maradékból

  • 2016.05.06.
  • 7











Szokásom szerint alakítottuk át a tálkányi szülinapról megmaradt pörköltet Legkisebbikem Párjával, hogy hárman is jóllakhassunk belőle.


Először hamis gulyáslevest főztünk, amikor a zöldségek megfőttek, hozzákevertük a marhapörköltet jól összeforraltuk és már el is készült az ebéd első fogása.




Hozzávalók:

Fél fej hagyma és egy darabka zöldpaprika felaprítva, 1-2 evőkanál olaj, 2 közepes krumpli, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér és 1 szelet zeller tisztítás után kb. azonos méretűre vágva, 1,5 fehér műanyag kanál ételízesítő, kevés őrölt kömény és fokhagyma granulátum, 2 fehér műanyag kanál fűszerpaprika, 1,5 liter víz, 1 tálka maradék marhapörkölt





Először a hagymát és zöldpaprikát dinszteltük meg az olajon, aztán hozzáadtuk a többi zöldséget, fűszereztük, felöntöttük vízzel, és forrás után kb. 15-20 perc alatt puhára főztük. Akkor hozzáöntöttük a pörkölt maradékot, jól összeforraltuk és máris elkészült. Isteni finom leves lett, és még vacsorára is maradt belőle. Második fogásnak "rizskókot" sütöttünk.