Csokoládéportré készítése fázisfotókkal | Marilyn Monroe & Lana Del Rey

  • 2015.05.25.
  • 9

Néhány hete Pinteresten bukkantam erre a remek ötletre: csokiportrékat egyszerűbb készíteni, mint gondoljátok. Az eredeti cikkben Audrey Hepburn szerepelt, és bár őt is nagyon szeretem, úgy gondoltam, hogy inkább az örök kedvencemről,
Lana Del Rey-ről készítek egyet; valamint Marilyn Monroe egyik pop art portréját alkotom újra csokoládéból. Nagyon féltem, hogy nem sikerülnek majd szépre, de meglepően egyszerű megalkotni egy ilyet. Ha ti is kellően türelmesek vagytok, szerettek sütögetni és tortákat dekorálni, akkor feltétlenül kattintsatok az Olvass tovább-ra a fázisfotókért! :)Egy ilyen csokiportréhoz célszerű leegyszerűsített, lehetőleg fekete-fehér képeket választani. Sajnos ahhoz nem értek, hogyan kell saját fotóinkból pop art stílusú képet szerkeszteni (pedig biztosan lehetséges), így célszerű egy-egy híresség képét kiválasztani, akiről már készült ilyen. Egyszerűen beírjátok a nevüket Google keresőbe, utána pedig azt, hogy pop art, és jó esetben ki fog dobni néhány olyan találatot, ami a segítségetekre lehet. Én Lana portréját erről, Marilynét pedig erről a képről mintáztam. A képeken láthatjátok, hogyan kell elkészíteni egy csokoládéportrét, de a biztonság kedvéért alul leírom röviden az elkészítés menetét is:A használandó tortaformát alapul véve kivágunk egy megfelelő méretű körlapot sütőpapírból.Erre grafitceruzával felrajzoljuk a választott pop art képet - én sunyin a monitorra helyeztem a sütőpapírt, és óvatosan átrajzoltam, de akár ki is nyomtathatjátok a képeket, és a sütőpapír alá helyezhetitek őket, ha úgy könnyebb!Ezután fejjel lefelé (!!!) egy műanyag tálcára tesszük a papírt - a biztonság kedvéért celluxszal rögzíthetjük, hogy el ne mozduljon. Azért kell megfordítani, mert amikor a végén lehúzzuk a papírt a csokiról, az alsó, sima részét (tehát a tükörképét) fogjuk látni a rajznak.
Egy-egy kis porcelántálkában fehér- és étcsokoládét olvasztunk. Ezt megtehetjük gőz fölött is (ez esetben fémedénykében), de ilyen kis mennyiségnél egyszerűbb és gyorsabb a mikrohullámú sütőt használni. Maximális fokozaton melegíthetjük, de ügyeljünk arra, hogy 10 másodpercenként kavargassuk meg a csokit, nehogy odaégjen, mert akkor használhatatlan lesz.Az olvasztott csokit kicsit hűlni hagyjuk - nem baj, ha még meleg, csak ne legyen tűzforró.A csokit óvatosan műanyag zacskóba kanalazzuk, majd a zacskó sarkát egy nagyon picikét megvágjuk. Minél kisebb a lyuk, annál precízebben tudunk majd a csokoládéval dolgozni.Először csak az egyik színnel dolgozunk: én az étcsokival kezdtem. A képen fekete területeket kitöltjük étcsokoládéval, nagyon óvatosan.Ezután a félkész csokiportrét hűtőszekrénybe helyezzük, mert meg kell dermednie, mielőtt nekilátunk a fehér résznek. Amíg dermed (kb. 10-15 perc), megolvasztjuk a fehércsokit, és ezt is egy üres zacskóba kanalazzuk, amelynek a sarkán pici lyukat vágunk.
Ha megdermedt az étcsokiréteg, akkor a maradék részeket kitöltjük az olvasztott fehér csokoládéval. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjanak ki hézagok, mert akkor lyukas lesz a portrénk. Ilyenkor különösen jó, ha átlátszó műanyag tányért vagy tálcát használunk, mert a fejünk fölé emelve látni fogjuk a kész portrét - és visítozni fogunk örömünkben; én legalábbis így tettem! :D Mehet a hűtőbe a portré, körülbelül negyed órára. Ezután óvatosan a tortára borítjuk fejjel lefelé, majd lehúzzuk róla a papírt. Nem muszáj persze feltétlenül egy tortára tenni a portrékat, önmagukban is szépek és fogyaszthatók.Egyszer már próbáltam
Lana Del Rey portréjával díszített tortát készíteni, bár nem mondhatnám, hogy akkor túlságosan jól sikerült. Legutóbb tejszínhabra próbáltam festeni ételszínezékkel, és nagyjából két óra munka után sem sikerült Lanához hasonlatos képet festenem a süteményre. Ez a portré viszont alig 15 perc alatt elkészült, és véleményem szerint sokkal jobban hasonlít Lanára, mint az elődje! :DNektek hogy tetszik ez az ötlet? :)