Beharangozó: Kocsmavacsora

  • 2016.02.16.
  • 9

A Gellért Hotel lesz az ország legnagyobb sörkocsmája
A Danubius Hotel Gellért majd’ 100 éves történetének legnagyobb átváltozására készül február 19-21 között. Budapest egyik legszebb szállóépülete az ország legnagyobb sörkocsmájává avanzsál, benne eszem-iszom, dínom-dánom, ahogy ez egy sörfesztiválkor illik.
A korábban megszokott decens borvacsorák helyett ezúttal sajátos „Kocsmavacsorákkal” készül – pénteken és szombaton – a Hotel Gellért az első téli Serfőző Indoor Sörfesztiválra, ahol Európa legjobb sörmanufaktúrái verik csapra főzdéjük zászlóshajóit. A sörkészítők mellett a sörforradalom legnagyobb összefogásával a Gellért Söröző meghívására Budapest legmenőbb sörkocsmái egyszerre prezentálják magukat, legjellemzőbb étkeiket kínálva. Itt lesz az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett, s a fantasztikus fogásokat a Butcher’s Kitchen séfje, Csonka Zsolt és a Gellért Söröző séfje, Frideczky András közösen készítik el. Az estéhez a söröket Pandula Richárd, az Élesztő üzletvezetője és a Brewdapest Brewers egyik tagja válogatta. Az ételsorban pedig lesz házi csirkemájas
lencsesaláta, savanyú malacragu leves, enyhén füstölt makréla, “Pastrami”
melegen füstölt marhahússal, valamint  mogyórós sörpite
mogyorómousse-szal és fekete sörhabbal, mindez az Élesztő Sörműhely, a Crate Brewery London illetve a Brewapest Brewers nedűivel öblítve. 
Az ízlelőbimbók ingerlése mellett sörtörténeti kurzus is habosítja a programot: Katona Csaba (sör)történész moderálja majd az esteket. S ha csak ennyi lenne a program, már sok lenne, de nem. Bemutatkozik ugyanis az ország legjobb sörcsapolója, egy ifjú hölgy, Horváth Eszter is.
A kocsmavacsora ára 9.900 Ft, benne egy 5-fogásos ételsor, egy jegy a Serfőző Indoor Sörfesztiválra, valamint egy logózott söröskorsó, egy alkalommal feltöltve ingyen sörrel.