Húsos-szaftos tészta. (maradékmentés)

  • 2021.06.28.
  • 6


A nagy meleg ellenére a vasárnapi ebédünk sült kacsa volt, melyből maradt bőven, így a mai ebéd a "maradékmentés" jegyében készült. A kacsamellet például szalonnával, hagymával, fűszerekkel és tejföllel jó szaftosan újrasütöttem, majd kifőtt házi metélttésztával tálaltam. Tálalás előtt megszórtam a ropogósra sütött kacsabőrrel és reszelt sajttal, mely állítom nem rontotta el. Természetesen bármilyen maradék sült hússal elkészíthetjük, nem fontos hogy az éppen kacsamell legyen.... Hozzávalók:
kb. 30 dkg maradék sült kacsamell (v. maradék sült hús)20 dkg metélt tészta (v. ízlés szerinti tészta) 15 dkg füstölt császárszalonna1 kisebb vöröshagyma2 dl tejfölsó (ízlés szerint)őrölt színes bors (ízlés szerint)1 ek dijoni mustár10 dkg reszelt sajt (pl. trappista, edami, gouda...)1 ek étolaj A kacsamellről vegyük le a bőrt, majd csipkedjük kisebb darabokra. A húst tépkedjük nagyobb darabokra. A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a kisebb darabokra csipkedett kacsabőrt, és süssük ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.A maradék zsiradékba tegyük bele a kockákra vágott császárszalonnát, és süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.Ezután adjuk hozzá a zsírhoz az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a tépett kacsamellet, és süssük egy-két percig.Ezután adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött szalonnát, majd a tejfölt és a mustárt, és melegítsük alaposan össze. Közben ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük le, adjuk hozzá a szaftos húshoz, és melegítsük össze.Tálalás előtt szedjük a tésztát tányérba, majd szórjuk meg a ropogós kacsabőrrel, és reszeljünk rá ízlés szerint sajtot, majd úgy kínáljuk.