Mentaszörp.

  • 2019.07.21.
  • 7

Visszatért a kánikula, így nemcsak könnyedebb ételt, friss gyümölcsöt, de egy frissítő limonádét is jólesik elfogyasztani a tikkasztó melegben. Mivel a kertben több mentabokor is található, melynek nagyon szeretem az illatát és az ízét is, így mentaszörpöt készítettem belőle. Az elkészült szörp a hűtőben jól lehűl, és szénsavas ásványvízzel igazán frissítő....Hozzávalók:1 nagy csokor mentalevél50 dkg kristálycukor (v. barna cukor)1 db citrom2 tk citromsav1 l vízA mentaleveleket és a felkarikázott citromot tegyük egy edénybe, öntsük fel a vízzel, majd fedjük le és tegyük be egy éjszakára a hűtőbe.Másnap vegyük ki a hűtőből, adjuk hozzá a cukrot és a citromsavat, majd forraljuk fel, és főzzük 10-15 percig.Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd szűrjük le, töltsük üvegbe, és tegyük be a hűtőbe felhasználásig. (Én csak másnap szűrtem le, és nagyon jól összeértek az ízek, finom lett.)A nagy melegben szénsavas ásványvízzel igazán üdítő a fogyasztása.
Tipp:Amennyiben nagyobb adagot készítünk, és szeretnénk eltenni télire, főzés után szűrjük le, és töltsük jól záródó üvegekbe, majd tegyük száraz dunsztba, és ott hagyjuk teljesen kihűlni.

Címkék

Menta Citromos Szörp