Fehércsokis szeletek

  • 2021.03.27.
  • 0


Leányzóm lovagjának szülinapja volt. Megkértek, hogy süssek nekik valamit, sósat, mert annak van nagyobb keletje van körükben. De én úgy gondoltam, meglepem a kedvenc csokijával, fehérrel készült édessel is. Nem volt időm előre elkészíteni, pedig ráfért volna egy nap pihenő- akkor frissen elég nehéz volt szeletelni, de másnap az otthon maradt darab egész engedelmes volt. No meg finom- gyerkőceim megdicsérték.Hozzávalók:A tésztához:4 nagy tojás22 dkg cukor1 csomag sütőpor20 dkg margarin40 dkg liszt2 púpozott evőkanál kakaó1,5 dl tejA krémhez:6 dl tej2 csomag tejszínízű pudingpor10 dkg cukor15 dkg fehér csokoládé4 dl tejszínA tetejére:5 dkg fehér csoki5 dkg mandulaÍgy készült:A tésztához a cukrot a tojásokkal és sütőporral habosra kevertem. Hozzáadtam a mikróban megolvasztott margarint (azért forró ne legyen, mikor hozzákeverjük), majd a lisztet és kakaót, végül a tejjel lazítottam, simára kevertem.24×36 cm-es , sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.Hagytam kihűlni.Közben elkészítettem a krémet: a pudingokat kevés tejben simára kevertem, majd a többi tej hozzáadásával és a cukorral állandóan kavargatva sűrűre főztem. Még azon forrón beletördeltem a csokit és kevertem, míg felolvad. Hagytam kihűlni, közben sűrűn átkevertem.A tejszínt kemény habbá vertem, majd kanalanként a fehércsokis pudinghoz kevergettem.Az időközben kihűlt tésztalapot vízszintesen 3-ba vágtam.
Megtöltöttem a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson egy réteg.Ekkor elég lágy volt a krém, de, mint reméltem, másnapra épp jó lett az állaga.A tetejére szórtam az apróra vágott fehér csoki és manduladarabokat.Előbb világos lapon gondolkodtam, de a színkontraszt miatt végül kakaós lett. De a fehér csoki íze volt az uralkodó- aki ezt szereti, annak biztosan ízleni fog! Nekem is ízlett, bár közel sem ez a kedvenc ízem.
A lapot háromba vágni nem egyszerű- szép magas lett, így most sikerül. De elég kétfelé is, így fele krém a közepére kerül, fele a tetejére. És mindenképp jót tesz neki egy nap pihenés a hűvösön! :-)