Kávés-kakaós kifli

  • 2020.12.09.
  • 6

Ma reggel korán felébredtem, s azzal szórakoztam, hogy visszanéztem a korábbi fotókat, s megállapítottam, megint sikerült összegyűjteni jó sok elmaradást. Mivel elég gyakran elfelejtettem, hogyan készült egy-egy korábbi süti-étel, rászoktattam magam, hogy piszkozatban írjam meg a receptet, s így csak a fotót és az elkészítés menetét kell hozzáadni. Illetve a szövegelést! ????
Aztán végignéztem a piszkozatokat- sok évvel ezelőttik is vannak, sőt, teljesen megírt és közzé nem tett bejegyzések is akadnak köztük. Valószínűleg ez is olyan lesz. Mert mikor több a szabadidőm, megírok néhány elmaradtat, aztán időszűke idején csak egy kattintás közzétenni. No, a kulisszatitkokba is beavattam a kedves olvasókat!
Ez a kifli alakú kekszféleség még Nővérem meglepetés-szülinapja idején készült, több mással egyetemben, hogy bulira is legyen, Fiamnak is jusson pakkba való.Hozzávalók:35 dkg lisztcsipet só10 dkg porcukor1 evőkanál őrölt kávé2 evőkanál kakaócsapott mokkáskanál fahéj25 dkg margarin1 tojás5 dkg fehér csoki becsorgatniÍgy készült:A lisztet, sót, porcukrot, kávét és kakaót meg fahéjat tálba pakoltam, elvegyítettem, majd elmorzsoltam a margarinnal. A tojást is beleütöttem és tésztává gyúrtam.A tésztából négy rudacskát formáztam, amelyeket hideg helyen pihentettem 1 órányit.Pihentetés után kis darabokra vágtam, mindegyik darabot két tenyerem között formáztam, kiflivé hajlítottam.Tepsibe pakoltam, 180 fokon sütöttem. Figyelni kell, elég hamar sül. Mikor már nem lágy a teteje, kész.Kihűlés után a gőz fölött felolvasztott fehér csokival becsorgattam a kiflikéket.
Recept
innen. Persze némi változtatással.Finom, roppanós, kellemesen rágcsálható süti lett belőle. És feltételezem, hogy sokáig elállna, ha el nem fogyna. Így akár kirándulásra is készülhet, akár gyereknek csomagolni több napra elegendő kávé mellé való harapnivalót, vagy karácsonyra, mint az eredeti recept szerzője tette. (Aki szépséges fotókat készített róla.)