Kevert mézes szilvalekvárral és csokival

  • 2019.12.07.
  • 9

Én úgy nőttem fel, azt láttam, hogy körülöttem mindenki megfőzi és megsüti a család asztalára az ételt. Éppen ezért furcsa nekem, ha valaki nem főz a szerettei számára, vagy csak nagyon ritkán. Mert nem tudnak, nincs rá idő, vagy csak nem szeretnek fakanalat ragadni. Pedig vannak -szerintem- elronthatatlan ételek, s igen rövid idő alatt elkészíthetőek. Nos, ez a süti is olyan, ami gyorsan kész van, csak össze kell kevergetni a hozzávalókat, a többit majd megteszi a sütő, no meg némi utómunka vár még ránk. Egyszerű is, nem hinném, hogy nagy tudásra lenne szükség egy kis kavargatáshoz. Akár gép is megteszi helyettünk. A kevés ráfordított idő és minimális tapasztalat mellé némi elszántság kell, s egy finom, puha, karácsonyi ízvilágú süti lesz az eredmény. S annyira nem is néz ki rosszul. ????Hozzávalók:3 tojás25 dkg cukor3 evőkanál méz1 mokkáskanál szódabikarbóna1 mokkáskanál fahéj40 dkg liszt2 evőkanál kakaó2 dl olaj2 dl tej10 dkg csoki + 3 evőkanál olaj a tetejére1 üveg szilvalekvár tölteléknekÍgy készült:A tojásokat a cukorral és mézzel alaposan elkevertem. Hozzáadtam az szódabikarbónát, fahéjat, lisztet, kakaót, olajat, és kevergetni kezdtem, közben apránként adagoltam a tejet, míg egy sima, egynemű masszát nem kaptam.
Sütőpapírral borított tepsibe öntöttem-simítottam a tésztát. (Tepsi mérete 28×32 cm.)180 fokos sütőben sütöttem, tűpróbáig. (Ez azt jelenti, hogy a sütibe beleszúrt hústűre már nem ragad a tészta.)A sütit kihűlés után vízszintesen kettévágtam, az alsót vastagon megkentem szilvalekvárral, majd ráborítottam a felső lapot.A csokit az olajjal vízgőz fölött felolvasztottam, bevontam vele a sütit.A csoki dermedése után szeleteltem.Tényleg finom, miért is ne lehetne elkészíteni karácsonyra...