Krémes kókuszos süti

  • 2018.11.06.
  • 9

Vannak emberek, akik nevetnek a félresikerült dolgokon, vannak, akik szerencsétlennek érzik magukat tőle. Vannak, akiket harcra serkent, másokat letör a sikertelenség. Nos, Sógorom a második kategória. Sokszor nevetve meséli, de azért rágódik rajta és tele van aggodalommal. Én egyáltalán nem nevezném pechesnek, szerencsétlenebbnek, mint az átlag, hisz mindenkinél beüt előbb-utóbb valami, csak hogy érezzük, hogy élünk. Nálunk sincs ez másképp... Csak mindenki másképp éli meg. Most mégis az- ugyanis házfelújítás vége fele csúnyán kificamította a bokáját, ráadásul nem is munka közben, hanem csak egy reggeli kapkodós
rossz mozdulat volt... S egy hónapos pihenésre ítélték.Hogy kissé elviselhetőbbé tegyük kényszerpihenőjét, meglátogattuk. Igaz, nem csak miatta mentünk, halottak napján mindig náluk vagyunk, együtt megyünk ki a temetőbe. S hogy még jobb kedvre derítsem, kókuszos sütit is sütöttem Neki, mert szereti.Hozzávalók:A lapokhoz:40 dkg liszt15 dkg zsír1 tojás10 dkg cukor1 evőkanál kakaó1 csomag sütőpor2-3 evőkanál kakaóA töltelékhez:4-5 evőkanál savanykás lekvár6 tojásfehérjecsipet só15 dkg cukor20 dkg kókuszreszelék1 evőkanál rétesliszt1 dl tejA krémhez:2 csomag vaníliaízű pudingpor7 dl tej2 csomag vaníliás cukor15 dkg cukor25 dkg vaj+ 3-4 kocka csoki reszelve a tetejéreÍgy készült:A lapokat gyúrtam meg előbb: a lisztet, sütőport, cukrot, kakaót tálba tettem, elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a tojást, és annyi tejföllel összegyúrtam, hogy ne túl kemény tésztát kapjak.A töltelékhez felvertem a fehérjéket a sóval, majd a cukorral, jó keményre. Hozzákevertem a kókuszreszeléket és lisztet, végül több részletben, óvatos mozdulatokkal a tejet.A tésztát két részre osztottam. Az egyiket tepsibe tettem, lekentem a lekvárral, ráborítottam a kókuszos habot, s befedtem a másik kinyújtott lappal.180 fokos sütőben sütöttem.A krémhez a pudingporokat elkevertem előbb kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzákevertem. Belekerült a két vaníliás cukor is. Állandóan kavargatva sűrűre főztem.Kihűlés közben sűrűn megkavartam. Közben a puha vajat is elkevertem a cukorral és kanalanként hozzákevertem a kihűlt pudingot.A kész krémet a kihűlt sütemény tetejére kentem.A tetejére csokit reszeltem.Sütöttem már valamikor ezt a sütit, valahol fotó is van róla.
Az eredeti receptben a tojások sárgája is a krémbe kerül- nálam ez azért maradt ki, mert megint volt maradék tojásfehérjém.
(Bocsi, Ö., hogy kibeszéltelek, de mi már ilyennek szeretünk! :-) )