Narancsos-citromos piskóta, mazsola likőrboros krémmel

  • 2013.10.22.
  • 4

Hozzávalók:20 dkg finomliszt 10 dkg rétesliszt18 dkg margarin25 dkg cukor1 dl narancslé0,5 dl citromlé4 tojás 1 csomag sütőporcsipet sóKrém:1 csomag vaníliás pudingpor 4 dl tej5 evőkanál cukor 10 dkg mazsola1 dl mazsola likőrbor1 teáskanál vanília aroma15 dkg vajElőször a piskótát állítjuk össze. Ehhez a tojásokat felverjük a cukorral, a vajjal, majd a többi hozzávalóval is elkeverjük. Egy 28cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, ráöntjük a masszát és 180 fokon tűpróbáig sütjük, illetve mikor szép aranybarna már a külseje gyanakodni lehet, hogy elkészült.
A krémhez vaníliás pudingot készítünk kisebb változtatásokkal. A pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a tej felével, majd a maradék tejet felforraljuk a mazsolával, a mazsola likőrborral és ebből főzzük a krémünk alapját. A tűzről levéve teljesen kihűtjük, majd habverővel hozzákeverjük a vanília aromát. A vajjal felhabosítjuk és így kerül a narancsos-citromos piskóta tetejére. Ezt követően már tálalható is.