Csokis körtés sütemény

  • 2013.05.19.
  • 3

Nagyon finom, mutatós sütemény. A tészta a csokoládénak köszönhetően kicsit ragacsos, brownie szerű és nagyon jól passzol a körtéhez. A recept a Dr. Oetker süteményes könyvből való. A recept eredetileg körtekonzervvel írta, de én inkább friss körtéből csináltam.Hozzávalók:120 g étcsokoládé (vagy csokoládébevonó)125 vaj250 g liszt4 csapott teáskanál sütőpor200 g cukor4 tojás1,25 dl tejszínTetejére:fél kiló körte (vagy körtekonzerv)80 g étcsokoládé1-2 teáskanál olajA körtét meghámozzuk, és felszeleteljük. A csokoládét vízfürdőben felolvasszuk, majd hozzáadjuk a vajat is. Hagyjuk kihűlni. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd a cukorral elkeverjük. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is. A lisztet és a sütőport elvegyítjük, majd azt is hozzáadjuk. Végül alaposan
összekeverjük
a csokoládéval és vajjal. A tésztát egy 30*40 kikent tepsibe öntjük. A körtéket a tésztára fektetjük és 180 fokon fél óráig sütjük.A spricceléshez a csokoládét felolvasszuk, majd 1-2 teáskanál olajat adunk hozzá, hogy csorgatható masszát kapjunk. A kihűlt süteményre teáskanál segítségével vékony csíkokat húzunk.