Almás-fahéjas palacsinta vaníliaöntettel

  • 2023.12.05.
  • 0

Az őszi/téi időszakban ez a kedvenc palacsintám! Egy tálban összekeverünk egyszerre mindent és már süthetjük is. Vaníliaöntet nélkül is lehet fogyasztani enyhén megporcukrozva, de nem érdemes. Öntettel az igazi!Hozzávalók:kb. 14-15 darabhoz:30 dkg finomlisztcsipet só1 teáskanál sütőpor1 teáskanál őrölt fahéj3 dkg kristálycukor2 nagyobb tojásfél dl olajkb. 3,5-4 dl tej4 darab édes alma
Az öntethez:6 dl tej10 dkg kristálycukor1 csomag vaníliás pudingpor
L E G Ú J A B B
SÜTEMÉNYES KÖNYVEMmegvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:www.pottyosotthon.huElkészítés:A palacsintatésztához egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sót, sütőport, fahéjat, cukrot.
Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat és kézi habverővel vagy kézi mixerrel el kezdjük összekeverni úgy, hogy közben kis adagokban hozzáadjuk a tejet. Akkor jó a tészta, ha méz sűrűséget kapunk. (Nem biztos, hogy kell hozzá 4 dl tej, ezért adjuk hozzá fokozatosan.)A megmosott, meghámozott almát lereszeljük és belekeverjük a tésztába. Ha ekkor túl sűrűnek érezzük a tésztát, löttyintünk még hozzá picit tejet, mellyel összekeverjük.A palacsintasütőt felforrósítjuk, szilikon ecsettel szétkenünk benne 1-2 csepp olajat, majd közepestől kicsit alacsonyabb lángon kb. 12 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. (A megsült palacsintákról az esetleges olajat papírtörlővel leitatjuk.)Nem szükséges, de bekenhetjük 1 csepp olajjal a sütőt minden palacsinta előtt.Az öntethez 1 dl tejben simára keverjük a pudingport és a cukrot, majd a többi tejjel együtt egy lábasban kevergetve besűrítjük közepes lángon. Nem kell nagyon sűrűre főzni, csak besűríteni!Langyosra hűtve fogyasztjuk a palacsintákat az öntettel.A pöttyös kézműves kerámiák megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:www.pottyosotthon.hu