Fanta szelet
- 2023.11.11.
- 3
Ez a népszerű sütemény tökéletes választás bármelyik
évszakban hétköznapra, ünnepi alkalmakra egyaránt. A puha kakaós
piskótát jól kiegészíti a krémes túrótöltelék és mindezt megkoronázza az üdítően
narancsos zseléréteg. Az elkészítése egyszerű, ha eddig nem próbáltad, ne hagyd
ki, biztos, hogy rabja leszel!Hozzávalók:20x30
cm-es tepsihez5 nagyobb tojás
120 g kristálycukor
120 g finomliszt
20 g holland kakaópor
1 csomag sütőpor (12 g)
A krémhez:
500 g tehéntúró
200 g kristálycukor
150 g szoba-hőmérsékletű vaj
1 teáskanál vanília kivonat vagy 2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja (kezeletlen)
A narancszseléhez:
6 dl 100 %-os rostos narancslé (vagy egyéb narancslé)
6 dkg kristálycukor
1,5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)A
L E G Ú J A B B
SÜTEMÉNYES KÖNYVEMmegvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:www.pottyosotthon.huElkészítés:A sütőt előmelegítjük 170 fokra.A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vagy kikenjük enyhén vajjal
és meghintjük liszttel.Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük (fehéredésig),
majd hozzászitáljuk a liszt, kakaópor és sütőpor keverékét - összekeverjük. Beleegyengetjük
a tepsibe.Az előmelegített 170 fokos, légkeveréses sütőben kb. 14
percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát!
Borítsuk ki süteményrácsra, hagyjuk teljesen kihűlni!A krémhez a hozzávalókat keverjük kissé krémes állagúra, majd
egyengessük el a tészta tetején. Tegyük be a hűtőbe.A zseléhez egy lábasban keverjük csomómentesre a pudingport
és a cukrot 1 dl narancslével, majd öntsük hozzá a maradék narancslevet is, és
közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Ha elkészült, zárjuk el
alatta a lángot és néhány percig kevergetve hűtsük langyosra. Amikor már nem
olyan meleg, de még folyékony állapotú, öntsük rá a túrókrémre, óvatosan
simítsuk el.Majd tegyük legalább 2 órára vagy egész éjszakára a hűtőbe
dermedni. Szeletelve tálaljuk.
A szerzőről
Gabriella kalandjai a konyhában