Sós karamellás kréker
- 2017.06.06.
- 8
Egy gyorsan és néhány hozzávalóból elkészÃthetÅ‘ receptet hoztam. Aki szereti a sós-édes kombinációt, az biztosan imádni fogja. A receptet még Kiskanálnál találtam régebben.Hozzávalók60 db Tuc keksz (a kisebb fajtából)11 dkg vaj11 dkg barnacukor10 dkg étcsokoládéElkészÃtésEgy
sütÅ‘papÃrral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kekszeket.A vajat a cukorral összemelegÃtjük. Ha felforrt, még 3 percig hagyjuk forrni.Óvatosan ráöntjük a kekszre, majd elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, 160 fokon 6 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.A csokit felolvasztjuk, majd rákenjük a karamellás kekszre.HűtÅ‘be rakjuk a csoki megdermedéséig, majd kisebb darabokra törjük.
A szerzőről
Ízek és élmények