Sós karamellás kréker

  • 2017.06.06.
  • 8

Egy gyorsan és néhány hozzávalóból elkészíthető receptet hoztam. Aki szereti a sós-édes kombinációt, az biztosan imádni fogja. A receptet még Kiskanálnál találtam régebben.Hozzávalók60 db Tuc keksz (a kisebb fajtából)11 dkg vaj11 dkg barnacukor10 dkg étcsokoládéElkészítésEgy
sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kekszeket.A vajat a cukorral összemelegítjük. Ha felforrt, még 3 percig hagyjuk forrni.Óvatosan ráöntjük a kekszre, majd előmelegített sütőben, 160 fokon 6 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.A csokit felolvasztjuk, majd rákenjük a karamellás kekszre.Hűtőbe rakjuk a csoki megdermedéséig, majd kisebb darabokra törjük.