Kókusztekercs

  • 2017.05.01.
  • 6

A kókuszt sosem szerettem különösebben, de a kókusztekercset és a kókuszgolyót mégis mindig megettem (és persze szeretem is).Most egy kókusztekercs receptet hoztam. Az a jó amúgy a tekercsben, hogy nem muszáj háztartási kekszből készíteni, ha valahonnan marad sütimorzsa, száraz süti, azt is újra fel lehet benne használni.(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); HozzávalókA barna tésztához:25 dkg darált háztartási keksz 10 dkg porcukorkb. 1,5 dl tej1 ek lekvár2 ek kakaó1 ek rumA fehér töltelékhez:10 dkg puha vaj5 dkg porcukor5 dkg kókuszreszelékElkészítésA barna tészta alapanyagait összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk.A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.Feltekerjük. Fóliába
csavarjuk,
és 1-2 órára hűtőbe tesszük.