Narancsos madeleine

  • 2013.04.20.
  • 2

Még egy süti készült a mostani Blogkóstolóra, ezúttal a
narancsos madeleine-t választottam Flower receptes ládikájából. Csokival vagy nélküle is finom. És a díszítésnek csak a képzelet szab határt. :)Hozzávalók8 dkg olvasztott vaj8 dkg cukor8 dkg liszt2 tojásfél ek sütőpor3 ek narancslé1 narancs reszelt héjakb. 6 dkg étcsokoládéElkészítésA tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vajat, a reszelt narancshéjat, és a narancslét. Hűtőben félórát pihentetjük.12 madeleine formában eloszlatjuk a masszát.Az étcsokoládét megolvasztjuk, és belemártjuk a sütik végét. (Én díszítésnek tettem rá szív alakú szórócukrot is.)Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.