Raffaello golyók

  • 2020.06.13.
  • 3

Ipari mennyiségben fogy nálunk ez az édesség, így kikísérleteztem a házi variációt. Rengeteg raffaello recept van a neten, nálunk ez vált be. Lágy, krémes, nem túl tömény.
Komolyan mondom, szerintem finomabb mint a bolti! :)) Nagyon könnyű elkészíteni, ebből a
mennyiségből kb 20-25 db lesz.Hozzávalók:1 csomag vaníliás pudingpor3,5 dl tej14 dkg cukor12 dkg puha vaj15 + 5 dkg kókuszreszelékhántolt mandulaHa nem sikerül hántolt mandulát szerezni, semmi gond, jó a sima is. Ebben az esetben a mandulaszemeket pár percig
2 dl forró vizbe áztatjuk, utána könnyedén le tudjuk húzni a héját.
A pudingot megfőzzük a szokásos módon. A pudingport a cukorral,
kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Takarékon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Én egy dupla falu edénykében szoktam készíteni, így biztosan nem ég le.
A pudingot hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük a puha vajat és a 15 dkg kókuszreszeléket. Jól kikeverjük, majd hideg vizes lábosba állítva hagyjuk teljesen kihűlni, néhányszor átkeverjük. Ha kihűlt 1-1,5 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy kézzel jól formázható masszát kapjunk.
A masszából golyókat formázunk, a közepébe tesszünk 1-1 szem mandulát.
Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk és muffin papírokba rendezgetjük. Tálalásig a hűtőben tároljuk.